Gas erop tegen kanker

Stichting voor goede doelen

En dan, beetje spannend, is het 7 juli en ons eerste evenement als Stichting Gas erop tegen kanker. De “11-kernentocht” voor het goede doel. Maar daar was best wel een hoop aan voorafgegaan. En alles was voor de eerste keer. Hoe promoot je eigenlijk zo’n evenement, hoe regel je inschrijvingen, betalingen. Moet je wel/niet een vergunning hebben. Wat krijgen deelnemers voor hun inschrijving en dat soort discussies 

En dan de rit zelf natuurlijk. We hadden van De Gemeente Moerdijk een subsidie ontvangen als we de 11 kernen van die mooie Brabantse Gemeente mede onder de aandacht zouden brengen. Hoe spannend kan het zijn, denk je dan om een toerrit door die Gemeente uit te zetten. Beetje knutselen in Basecamp of Mydrive en klaar is Clara….. 

Maar we kwamen er achter dat in dit verband er net even wat meer gedaan kon en moest worden. Het regelen van de vergunning, KWF materialen, dranghekken, vrijwilligers voor helpen met parkeren, de catering, eigenwijze navi systemen, foto’s maken, afspraken met restaurants op de route enz. enz. 

Even tussendoor wil ik nu al melden dat het letterlijk hartverwarmend is om te zien hoe spontaan en belangeloos mensen dan willen helpen. We kregen meer dan genoeg handjes van familie en met name ook clubleden van MC De Fendert (de motorclub waarvan we de datum voor een bestaande toertocht mochten gebruiken). We kregen zelfs ondersteuning van Ronald Marijnissen van Garage De Westhoek  met een professionele drone  

En niet te vergeten Streetbikes, de motorzaak uit Fijnaart die zijn zaak ter beschikking stelde om de opvang en inschrijvingen te kunnen verzorgen. Het werd ons tijdelijk hoofdkantoor 

Het evenement is natuurlijk de toertocht zelf. Dus dat moest als “eindproduct” (het gpx-bestand) helemaal top zijn. Nu hadden we hem al 5 keer gereden en geoptimaliseerd. Voor de zekerheid als laatste keer op zaterdag de 6e, de dag voor de rit zelf. En je raad het al. Door omstandigheden in één van de Gemeenten moest de route worden omgezet hahaa….. 

Nu is dat zo gebeurd maar dat betekende dat elke deelnemer bij de inschrijftafel even geholpen werd ter plekke de nieuwe route te laden. We willen Ad van de Klundert en Michiel Janssen als navi goeroe’s bedanken voor die snelle acties !!

In totaal hadden 65 motoren die de rit reden. Een prachtige tocht met prima weer. En omdat foto’s en video’s meer zeggen dan woorden vind je hieronder een link naar een mooi overzicht van de rit;

https://photos.app.goo.gl/C54MCYC435MgT2gr9

Guus van Sprundel, de eigenaar van Streetbikes reed als bezemwagen mee maar hoefde niet in actie te komen. 

De tocht eindigde bij restaurant de Fendertse Hoeve waar vrijwel iedereen meedeed aan de BBQ. Dit werd door dit Restaurant voor dit doel tegen gereduceerd tarief aangeboden, mede mogelijk gemaakt door de inzet van ook hier weer vrijwilligers.

Tijdens de BBQ werd het bedrag bekend gemaakt dat deelnemers in familie en vriendenkring hadden verzameld. Een prachtig bedrag van € 2.400,– . Een paar dagen later werd dit nog door latere donaties verhoogd tot € 2520,00 dat binnenkort aan het KWF zal worden overhandigd. 

En degene die het hoogste bedrag had verzameld was Mike Roks uit Fijnaart die daarmee een bandenset naar keuze won. Inmiddels heeft hij bij Streetbikes zijn keus gemaakt. Een prachtige set Dunlops Sportsmart III.  Gefeliciteerd Mike Roks.

Als Bestuur willen we alle deelnemers en alle vrijwilligers ontzettend bedanken voor hun bijdrage. Naast Streetbikes bedanken we ook bakkerij Nagelkerke en ijssalon Un Momento voor hun gift in de vorm van Worstenbroodjes en een bijdrage aan het goede doel, notariskantoor De Ligne Notarissen in Oud-Gastel voor het belangeloos opzetten van de stichting en restaurant De Fendertse Hoeve voor de BBQ.  

Alles en iedereen bedankt voor de bijdrage aan een super mooie en geslaagde dag. 

Op naar ons volgend evenement